aliceglassel

Kategori: Jagvilldela

5 heta tips i höst

Nu kommer hösten! Jag vill gråta för att det betyder no more spontana uteserveringskvällar och inga fler snygga kjolar med lätta skor till.. Men jag vill också le för att visionen ang. höst är ju frisk luft, löv i 1500 olika kulörer, höstjackor och en riktigt riktigt mysig halsduk! Men det är inte bara miljön och mode som ändras, många tar sina första steg in i depression till hösten... Eller tar ett steg tillbaka in i depressionen. Därför kommer dehär inlägget inte handla om mode eller snygga höstfärger utan om 5 heta tips för dig som precis som mig har lätt för att bli lite deppig.

 

1. Gå på bio Jag vet inte hur det är med dig men jag går nästan aldrig på bio längre! Det blir bara inte av, känns inte värt när man kan kolla på allting via internet nu.. Men att boka en bio i höstmörkret är någonting som verkligen kan lysa upp en kväll. Dels så får du komma bort i ca 1 och en halv timme, bara tänka på filmens handling, kanske följa med i någon annans liv ett tag, släppa ditt? Vissa kanske känner att det är lite dyrt när det finns film hemma, men det är ju en hel upplevelse. Ta det för vad det är och gör en mysig helkväll av det!! Bomba med bio i höst!

2. Utflykter Utflykter Utflykter Nu är det perfekt väder för en riktigt mysig utflykt! Det bästa med utflykter är att du sätter budgeten! En dag på skansen bland djuren, eller bara en mysig höstpromenad längst djurgården och fram till rosendal! Fika på vägen eller packa en riktigt bra matsäck och ta med en stor filt! Är du bosatt i Stockholm så har du hur många lyxiga alternativ som helst! Vasaparken är underbar för en förmiddagspicknick!

3. TeaTime Alla gillar inte te, det förstår jag. Men att sätta sig ner någongång under dagen med en kopp med något varmt är väldigt avkopplande. Jag har väldigt svårt att tillexempel släppa ifrån mig mobil, dator eller tv.. Men i höst ska jag åtminstone försöka ge mig själv 20 minuter, där jag sitter med en kopp te och kanske läser en bok, tidning eller bara pratar med någon. Jag har gått och blivit helt förälskad i ett te som heter "TIC TOCK"  i smaken vanilla Chai. ÅHH alltså den är så god! Gillar man inte te finns det varm nyponsoppa, blåbärssoppa eller varför inte en kopp varm choklad? 

4. Hitta en podd Jag har aldrig varit en poddmännsiska riktigt, har väl alltid varit lite för rastlös för att lyssna på människor som bara pratar.. Men i måndags hittade jag faktiskt inte ganska rolig podd. " I nöd och lust" av Petra Tungården och Lina Olsson. Den pendlar mellan att vara riktigt rolig och ibland för töntig, Ibland känns det överdrivet och jag identifierar mig verkligen inte med det som sägs men med kan vara skönt att bara koppla av och lyssna på någon annans babbel ett tag. Jättebra träning för kroppen att bara lyssna. Inte röra inte se, bara lyssna. Hitta din podd! (tips, finns massa bra poddar på SR.SE) 

5. Sov För mycket sömn är inte bra till hösten eftersom att vissa anser att man blir mer ledsen av att ligga och sova. Svaret är Ja, kanske om du sover bort hela dagarna! Men under natten finns det inget viktigare än att få sova. Sov länge! Pröva att skippa den sista timmen med datorn ikväll! Och vänd dig om och vila. Vila ögonen, låt kroppen ta in alla intryck från dagen.. Det är inget som processas på några fjuttiga timmar! MER SÖMN = BÄTTRE DAGAR 

 

Sen är det ju så att alla har bättre och sämre dagar, jag säger inte att jag tycker att alla borde dämpa sina känslor.  Utan snarare att känna att det finns små roliga saker att se fram emot även om just idag känns ganska tråkig. Hamna inte i ett trist och grått höstmönster, gör det som på film, övervinn det med spontanitet..

Ang. skolan

Jag tror inte att någon i sista året på gymnasiet skulle säga emot mig när jag säger att dessa veckor är vidriga! "Slutspurten" tenderar alltid att bli himla stressig. Jag har verkligen kört ner mig i pluggandet det senaste dagarna. Något som jag fascineras över är hur mycket jag har fått gjort.. Tänk om jag hade orkat kämpa såhär mycket från dag 1 jag slutade gå till skollokalerna?? Va mycket jag hade kunnat få gjort.. Åh andra sidan så hoppade jag ju av av en anledning haha.. 

Jag har pluggat och jobbat de senaste dagarna, och nu ska jag berätta något riktigt skojigt... OM allt går som planerat så kommer jag på fredag efter klockan 11 att vara klar med hela min skolgång HELA MIN SKOLGÅNG?! Jag vågar inte ta ut något i förskott men det är helt flummigt... Och jag måste ge mig själv en klapp på axeln för att jag trots min frånvaro HELA våren kan gå ut skolan? Jag behöver inte komvuxa jag behöver inte läsa om kurser. Tack 17 åriga Alice för att du kämpade i skolan.. 

 

Vad händer sen? 

Jag har aldrig orkat tänka tanken på vad som ska hända efter skolan, det har aldrig funnits på min karta att jag skulle ha ett liv som inte innehöll massa måsten, sena stressfyllda kvällar med plugg och tröstglass, roliga samtal och gratis luncher? Nu slår det mig lite att det kommer komma ett liv efter, det blir verklighet... Vafan ska jag göra med mitt liv? Det finns två stycken sätt att ställa sig den frågan på, i höstas ställde jag den mer som en fråga om vafan jag ska leva för.. Men nu, nu ställer jag den lite mer nyfiket, det är ju jättespännande, jag har ett liv att utforma precis som Jag vill?

Min psykolog sa en gång till mig att jag behöver lära mig att leva nu, inte imorgon, inte att tänka på vad som ska hända om en vecka utan att leva nu, hon tipsade mig om att pröva att känna hur det känns att gå på marken, räkna röda föremål påväg till bussen och försöka att stimulera hjärnan så mycket som det bara går på att leva nu. Jag tror verkligen att min konstanta hets i kroppen beror på att jag så länge nu har tänkt att jag vill börja leva när jag slutar skolan. Att gå ut skolan har konstigt nog varit den största motivationen att fortsätta kämpa i mitt liv. Vissa reser till andra sidan jorden andra sover och en del kanske hoppar på ett nytt pluggtåg? Vem vet, jag kan göra precis vad jag vill?? Jag fick just ett jobberbjudande att jobba natt i en vecka, det kan jag ta nu.. för jag har ju ingen tid att passa på dagarna? Underbart!

 Men nu ska jag plugga lite mer.. Haha, för det är inte slut ännu..

 

Deli Di Luca

Jag tog en prosciutto och mozzarella sallad med stekt aubergin

Idag innan mitt möte med nya läkaren så mötte jag upp mamma på Folkungagatan och vi testade äntligen på Delin på hörnet! Alltså fan va länge vi har velat gå dit! Inredningen är så himla i tiden och deras golv är som en inredningshjärnas egen orgasm... Japp så snyggt är det! Mammas gamla barndomsvän jobbar där så fler gånger lär det ju också bli! En liten drink någon kväll kanske? Yes Please. Finns även en charkdisk att plocka ifrån, och en aning produkter att köpa hem, nästa gång det blir plockmiddag blir det garanterat Di Luca inspirerat. 

 

Let's talk about Sex

Godmorgon hörrni! Nu är det redan Onsdag, dagarna går så himla fort och jag vet helt ärligt inte riktigt vad jag gör med alla dagar??? När jag tydligen inte går i skolan och inte heller lyckas plugga.. Nej det ska jag faktiskt ändra på! Idag jobbar jag vid fyra och innan dess ska jag skriva lite på en svenska uppsats. Men anledningen till varför jag tänkte skriva lite här idag var inte för att berätta om mitt kaos till liv utan jag tänkte prata lite om sex idag! Vissa kanske kommer känna sig himla obekväma och andra kanske riktigt nyfikna... Ska vi få reda på något snuskigt om Alice sexliv?? Svaret är nej. Däremot vill jag bara prata lite om ämnet! 

 

Det första jag vill prata om är att förlora oskulden. Det var inte rosor och fjärilar på någon äng direkt.. De vanligaste frågorna som poppar upp när det kommer till att förlora oskulden är; Kommer det göra ont? Är jag sen med att förlora min oskuld? Vad ska jag göra när jag ligger där?  

Nu önskar att jag var någon form av panelperson som hade klyftiga svar på allting! Men för det första, Alldeles för mycket sex idag hämtas ifrån porrindustrin! Där ofta den ena partnern ska lära sig vara dominant och den andra skrika hit och stöna dit... Jag ska erkänna jag kollade på porr innan jag hade sex första gången för att jag trodde att jag skulle lära mig hur det gick till., Veta hur det ska hanteras när man ligger där. Problemet med porr är att det är så scensatt, de flesta du ser är skådespelare som jobbar utifrån ett manus, olika scener klipps ihop och ibland läggs ljud på. Jag vill inte få er att hata porr nu för det är helt normalt att kolla på och kan vara en inspiration för dig. Men ibland kan det kännas svårt att leva upp till porr och då vill jag bara prata om varför, för att det är inte samlag, det är scensatt sex. Mina första gånger jag hade sex så gjorde jag ett vad jag tror är jättevanligt misstag! Jag glömde att ha sex med NÅGON. Allt för många unga idag som har sex med en partner glömmer att det faktiskt är ett samspel! Jag tror verkligen att det viktigaste och ända man bör veta innan man har sex med någon annan är att du är att ni gör det tillsammans.. Porrindustrin tenderar att förstöra det lite, då den ofta visar stereotypa bilder av könen, det blir inget samspel det blir en garanterat tråkigare och oskön variation av en porrscen.. Det finns ju såklart massor av olika sorters porr men majoriteten har på något sätt fastnat vid snopp i vagina in och ut.. Och det är den sortens porr jag pratar om. 

Men tillbaka till alla oskuldsfrågor, det jag verkligen önskar att någon hade sagt till mig innan jag förlorade oskulden var att jag inte skulle förvänta mig något. Att få ut någonting av sex med en partner tar tid. Att bli "bra på sex" kräver att man testar sig fram.. Det är så flummigt på något sätt det är som om många förväntar sig att  något så hemlighetsfullt och tabubelagt ämne skulle man behöva vara så bra på dag 1. Det funkar inte så. En annan intressant sak är att när jag säger "vara bra på sex" så tänkte i allafall jag direkt på att man ska kunna tillfredsställa sin partner... När jag egentligen i första hand menar att man ska kunna tillfredsställa sig själv.. Allt för ofta tenderar det att handla om att han ska komma sen är det äntligen klart! Jag tror att det är anledningen till att det vanligtvis är så att killar vill ha mer sex än tjejer! Jag säger vanligtvis för att jag själv hört många många av mina kompisar beskriva att det egentligen inte är så sugna på att ha sex. Det är verkligen klart att det är så? Klart att man inte vill ligga där och jobba ärslet av sig när man själv får höra ett stön och sen ett "jag kom"". Så var det inget mer med det. 

Ett av mina andra "problem" eller misstag jag länge har gjort är att jag skämts över min kropp. Jag har alltid känt mig lite obekväm, ska någon annan se mig helt naken? Det som jag själv knappt vågar göra? Jag som undviker det för att slippa, ska jag nu dela med mig av det?? Alltså jag tror verkligen att sexuellt umgänge funkar som bäst när båda är avslappnade nog att våga "dela med sig av sina kroppar" Jag hade tillexempel aldrig sex när det var ljust ute för att jag var rädd att han skulle se mig för mycket... Det kommer dels från mitt dåliga självförtroende men också från PORR. Jag trodde verkligen att sex bara kunde utföras bra om man hade den kropp som visades på porr. Jag hade så fel, alla ser ju helt olika ut och det är det som är det fina. Ett tips om du är som jag är att kolla dig i spegeln, i dagsljus, spritt språngande naken... Har du verkligen gjort det någongång? 

 

Här kommer mina bästa sextips: 

1. Våga ha sex när det är ljust ute så att du faktiskt kan se din partner. 

2. Lek inte tysta leken, att veta vad den andra exakt vill och behöver genom att titta den i ögonen som stänga igen munnen funkar aldrig? Jo, kanske i porr men dehär är riktiga livet. Prata er fram, vägled varandra, herregud ni är ju där för varandra inte för någon typ av kapplöpningsrace. 

3. Kramas mera, nu tänker du som läser va? Alice har slagigt i huvudet kramas, är vi åtta eller.. Men nej, de är faktiskt så att att en omfamning på 20 sek ökar gemenskapshormonet och frigör ämnet oxytocin i din kropp som bland annat kan hjälpa till att minska stress och kan göra dig lyckligare.

4. Testa er fram, sex är olika för alla! Det är verkligen ingen höjdare att försöka upprätthålla någon form av stereotypisk bild av hur sex med partner ska vara. Litar ni på varandra så pröva på, vad är det värsta som kan hända? Det är inte skönt.. 

5. Ha BARA sex om du vill det. Det låter förjävla klyschigt och himla typiskt att jag skulle ha med det som ett tips men det är det absolut viktigaste när det kommer till allt inom ämnet. Sex ska du aldrig ha för att du känner dig lite tvungen.. Nej, nej nej nej! 

 

Hoppla vad tycker ni om denhär typen av inlägg? Är jag ute på hal is eller är det skönt att läsa om någon annans klumpiga vardagsliv? Jag tror verkligen att det är viktigt att dela med sig av sånt här för att det är himla vanligt att må dåligt eller nojja över det,  speciellt i våran ålder. Jag är omsagt ingen expert som ni säkert märker, men jag kan känna att det gör det ännu mer trovärdigt. Kommentera gärna om va du tycker om denhär typen av inlägg! 

Teatern

Bilderna är tagna från deras instagram 

 TIPS TIPS TIPS !!! 

Ringen i skanstull har gjort världens storsatsning och öppnat ett såkallat mattorg. Teatern heter det... Och för någon vecka sen läste jag om det och tänkte verkligen att jag skulle testa, i förrgår gjorde jag det! Fyfan va snyggt och gott och fräscht, det är lite som att sitta på ett inneställe utomlands. Maten är nytänkande och hela konceptet med "mattorg" alltså när flera utvalda restauranger är placerade på ett och samma ställa, det är så himla smart! Jag var somsagt där i fredags med mamma och tog en lunch från Stefano Catenaccis resturang, Jag åt dumplings, lax och teriyakimarinerad entrecote! Alltså HIT VILL JAG TA MED DIG

Besök deras hemsida här 

Olika beteenden

Dehär inlägget kommer att handla om att byta beteenden (En del av sjukdomen). Jag kommer även att berätta om ett beteende som rör kräkningar, så är det ett känsligt ämne eller vill du inte läsa om det så kanske dehär inlägget inte är för dig. Har du någon fråga, fundering eller bara ett konstaterande så  kommentera mer än gärna! Det går också att mejla mig på aliceg.privat@gmail.com. 

Det var inte förrän min behandlare på mando sa till mig att jag inte fick göra en viss sak som jag insåg att jag har levt med att byta mönster och ändra beteende för att överleva en dag till. Jag har nämligen sen drygt ett halvår tillbaka levt med att kräkas upp allt jag ätit. Och jag har inte haft bullimi som många kanske antar nu, nej bullimi handlar om att en person hetsäter och sen kompenserar med kräkning laxering eller träning, jag kräktes av allt, jag behövde bara äta ett äpple, eller bara sitta i ett rum där jag var otrygg. Det var mer ett självskadebeteende än var det var bullimi(Har dock inte gjort det på en månad nu och det är därför detta är så relevant).

 

Det första jag skulle göra på Mando var därför att lära mig att bryta min kräkkarusell som jag hade börjat med (Som ett typ av beteende för att hantera min ångest) detta för att den började ta kål på mina organ och för att det är sjukt att hålla på med. 

Det var vidrigt. Men redan första veckan så började jag gå, jag gick varje eftermiddag, när jag inte gick grät och och efter att jag varit ute så kändes det lite bättre för stunden! Lite tryggare.. Sakta men säkert slutade jag att kräkas, men hade då istället utan att tänka på det inte suddat ut ett beteende utan bara bytt! När jag skulle försöka att inte gå så blev jag ledsen, jätteledsen och bara kröp ihop tills jag kunde gå ut igen. Efter tre veckor på mando började jag att lugna ner mig (detta för att jag hade kommit in i mitt nya beteende) Så fort jag gick så sparade jag mig lite ångest. Jag kom på dagarna och var aningen lugnare med att äta det jag skulle, min behandlare frågade mig rakt ut, "Du tränar inte va?" "Vad gör du när ångesten blir så stark?" Jag kan inte ljuga, jag svarade att jag gick, varjedag och att jag trots att vi kommit överens om ingen träning tränat.

 

Det blev tyst, hon var besviken och jag stoppades direkt från att få gå ut och "ta luft" på dagarna på kliniken. Nu kunde jag inte kräkas jag kunde inte heller gått och gåvet ni vad som hände? Jag klöste sönder min högra arm. Rev och slog tills det blödde. Det är skrämmande tillochmed för mig eftersom att jag knappt kan trampa på en myra utan att få dåligt samvete.. Men samtidigt så förstår jag allvaret i denhär sjukdomen. Det var då jag bestämde mig för att hoppa av. Så mycket klarade jag helt enkelt inte av. Jag bestämde mig för att hoppa av den typen av behandlig. Nu går jag en annan som centrerar sig mer kring tankar. Vilket jag tror kommer att funka bättre för mig. 

 Nu när jag har hoppat av mando så märker jag snabbt att jag lätt kan hamna i en sämre cirkel igen. Det är därför så viktigt att jag heltiden är medveten om vad jag gör, jag stannar ibland upp och tänker efter, Stopp Alice du har gått idag, du har tränat idag, du behöver inte gå till gymmet igen idag. Nu är det tankar som spökar med dig!! En sak jag är glad över är att jag numera har ett matschema att följa. Sålänge jag följer det så känner jag mig någorlunda trygg.

 

Det gäller att hela tiden vara vaksam och se till att ditt beteende inte ändras för att du helt enkelt måste sluta med ett. När en person ska sluta röka så börjar den t.ex. ofta snusa istället, varför? För att det är mycket lättare att byta ut ett beteende än att strypa det helt. Nu jobbar jag hela dagarna med att vara vaksam, jag har visserligen börjat träna igen, men jag försöker att hålla det på en sund nivå! Jag vet att jag hanterar min ångest eller ilska genom att träna.. Jag vet det nu och det kommer att ta mig år och dagar och en hel del samtal för att bryta ett beteende helt. Men det jag ville ha sagt med detta inlägg är hur viktigt det är att vara vaksam! Om du lever med dehär så måste du titta upp och inse att du faktiskt byter beteende, det är en del av hela sjukdomen. Sen är det klart att man kan byta ut ett beteende, "jag gillar inte tennis, jag börjar klättra istället" Klart en ska byta då!Men det är en helt annan sak, det är att hålla det på en sund nivå och inte tvångsbyta. 

 

 

Snälla hjälp mig med detta!!

Hej jag skulle bli himla glad om du LÄSTE HELA INLÄGGET :-)

Jag är dålig på dehär, fy vad jag ser ful och tråkig ut, satt domhär byxorna verkligen såhär på mig igår? Åh varför har jag så himla dåliga betyg.

SJÄLVKÄNSLA OCH SJÄLVFÖRTROENDE 

Jag som SÅ många andra har levt med dåligt självförtroende nästan hela mitt liv. Jag vet inte riktigt varför för det har aldrig direkt gynnat mig NÅGONGÅNG. Mitt dåliga självförtroende har lett till att att jag ständigt säger tråkiga objektiva och direkt taskiga saker till mig själv eller kanske inte vågar göra saker som kan öppna nya dörrar.  Och låt oss inte ljuga, visst har det förekommit att du trampat lite på dig själv någongång? Inte känt dig nöjd med något? 

Se det lite som någon som går på lina, det är KLART att det kommer lite vindpustar ibland, då och då blir det lite svajigt men det är först när personen på linan börjar lägga märke till vindpusten som den tappar balansen. Alltså fy va invecklat det blev nu, men förstå mig rätt.. Det jag menar är att MATA INTE DINA DÅLIGA TANKAR, genom att synliggöra en dålig tanke som poppar upp i ditt huvud, om t.ex. din näsa din prestation ditt val av mat eller va det nu kan vara så matar du ditt dåliga självförtroende och de får ta plats hos dig. 

Eftersom jag är ganska trött på hela denhär hetsen kring utseende så har jag valt att göra ett litet experiment som handlar om prestation istället för utseende. Jag vill att DU som läser dehär går ner i kommentarsfältet och skriver 1 MYCKET BRA EGENSKAP DU HAR Någonting du vet att "dehär är jag bra på". Du kan självklart välja att vara anonym! INGEN kommer se vem som har skrivit vad om du inte väljer att skriva namn vilket också skulle vara superkul! OCH NU VET JAG ATT DU TÄNKER, " Nej dedär får någon annan göra" NEJ!! Jag vet att jag har ett visst antal läsare på min blogg varje dag.

Så varesig du här för första gången eller om du har läst min blogg länge och känner mig så vill jag att du skriver någonting du är bra på! Om du inte vill göra dehär för dig, SNÄLLA GÖR DET FÖR MIN SKULL! Om du gillar mig, stör dig på mig eller rent av läser denhär bloggen för att du avskyr mig, gör det ändå. Jag kommer verkligen bli ledsen om jag ser noll kommentarer när jag ser hur många som läser min blogg. Var modig nu, det krävs inte så mycket tid. JAG KAN BÖRJA: 

Jag är otroligt bra på hålla muntliga presentationer för människor i grupp

Vad är du bra på? 

 

Fried avocado

Alltså jag älskar avokado! Det kan vara en av det bästa grönsaker som skapats! 1. För att färgen är underbar 2. För att den passar till i princip allt. Men den kan också vara lite svår att hitta / omogen these days.. plus att avokado är dyrare än guld.. Exklusive shit. Hurusom, idag satt jag och scrollade igenom mitt Facebookfeed och hamnade på en sån här "tastyvideo" ni vet när det som lagas går på en galv minut och allt ser helt underbart och lätt ut! Där hamnade jag. Så såg jag dehär receptet. 

            FRIED AVOCADO WITH CHIPOTLE CREAM SAUCE

Så kände jag lite att dehär vill jag bjuda på nästa gång jag har fest eller middag 

Miles M

Ibland hamnar jag på någons instagram sen råkar jag halka in på deras liv. Idag kom jag in på Miles som råkade ha med Stockholmgruppen att göra. Alltså ja, jag är svag för mycket. Men vackra män. Det är typ en av mina cravings.. Usch va läskig jag låter. Kul tjej kul grej. Men visst är jag inte ensam med att snubbla över dom?

 

AMASON

  

Min morbrors polare Petter Winnberg som tidigare Miike snows tidigare producent startade 2012 ett sidoband med ett gäng. AMASON. Så jävla coola individer hela bunten! Spelade bland annat på way out west, har redan nominerats till en grammis och nominerade i hela 3 kategorier i P3 guld! Jag tycker verkligen ni ska ta och lyssna lite. Här är ett upcoming band!! 

 

Strypkoppel Darling

Hej. Jag vill dela med mig av två stycken konstiga händelser jag har varit med om idag! Dagen började ganska dåligt! Jag vaknade med ångest och satte på en Disneyfilm. Somnade om och vaknade upp till sol!! Dagen blev genast lite bättre. Ringde upp min morbror som ringt mig konstant i 4 veckor och hamnat hos min fantastiska röstbrevlånda.. Precis som alla mina andra samtal jag får. Jag svarar på ca 1 av tio samtal om dagen.. Just saying. Som H skulle sagt, "Vilken hopplös människa"... Jag skrattar alltid lite när jag tänker på det. Han är allt bra ändå.. Hoppas du inte läser dehär blir vettskrämd och ställer in mig imorgon H... Hursomhelst. Pratade med min morbror i typ en timme.. (Han är förövrigt också riktigt hopplös men jag älskar honom ändå) Lägger på och känner mig lite irriterad, trött och instabil. Bestämmer mig för att gymma, åker otill gymmet går på springbandet sätter på tolvan och springer med bestämda steg. Väldigt bestämda steg. Nu kommer vi till underlig händelse nr 1. 

När jag sprungit klart går jag andfådd bort till strechingmattan och lägger mig i plankan. Helt plötsligt ser jag en mans fötter framför mitt huvud, jag kollar upp. "Hej ursäkta var det du som sprang på bandet innan" JÄVLAR tänker jag! jag glömde att torka av bandet, nu kommer skitgubben här och ska tala om för mig vad som är moraliskt rätt och blablabla.. Jag nickar tyst och svarar "Ja.. Jag..." 

Då kläcker karl ur sig "Löptränar du?"  Jag ville fnissa helst gapskratta och svara att jag hellre lever i karantän för resten av mitt liv än att tävla i den otroligt utmattande sporten. Men svarar tyst nej. Då fortsätter han "VA? NEJ MEN GUD, DU BORDE VERKLIGEN GÖRA DET, VILKA JÄVLA STEG DU HAR!" Sen avlägsnade han, jag han tänka, är detta en hägring? Har jag blivit knäpp på riktigt? Eller sa just mannen till Alice Glassel som alltid sett ut som en tvåbent enarmad vandrande pinne på löpbanan att jag borde börja löpträna för att jag hade "ett sånt jävla steg" ?? Jag viskade tack ocg fortsatte med min stretching.

 

Sak nummer två hände mig på jobbet idag. Jag jobbade 16-22.15. Alltså ett riktigt långt pass med potential för en eventuell mental breakdown / däck på stället. Klockan var kanske åtta, jag var inne på min fjärde kopp kaffe när det kommer fram en man och en kvinna. Kvinnan var övertänd pratade i kodord hann nämna så många olika killnamn under loppet av deras handling så att jag höll på att smälla av. Men mitt i allt vänder hon sig till mig "Darling, strypkoppel, DU MÅSTE HA STRYPKOPPEL PÅ DIN NÄSTA POJKVÄN" Följande sekunder är extremt konstiga, jag hinner småfnissa lite, ge tillbaka HELT fel växel till kunden, snegla bak på nästa kund som är en uptight östermalmare som står och gapar. Sen vänder jag mig om till henne och skrattar, *det har du helt rätt i, vissa måste tyglas" VAFAN SVARADE JAG SÅ FÖR? Jag ville nästan ge mig en käftsmäll där och då.. Men hon skrattade inte ens, hon var fullt seriös och fortsatte, "Ja, Peter där hör du vad tjejen säger, vissa måste tyglas, DARLING DU HAR HELT RÄTT, FAB, jag kommer garanterat handla hos dig igen! STRYPKOPPEL GLÖM INTE DET." Sedan trippar hon iväg på sina klackar, och han lunkar efter. Jag vände blicken mot nästa kund, en hipp 35åring. Han såg omsagt ytterst obekväm ut. Men jag var tvungen... Darling strypkoppel utbrast jag. Sen blev det tyst. Jag kunde inte hålla mig från att fnissa resten av timmen ALLT blev roligt. Och de ända jag hörde i mitt huvud var hennes röst "darling, strypkoppel"