aliceglassel

Kategori: DIY

Att inreda ett sovrum

Som några av er säkert redan vet om så har jag en hyresrätt på söder en urgullig tvåa som jag är helt överlycklig för! Men jag har inte riktigt kunnat flytta in helt i och med att min depression och ätstörning varit katastrof senaste året. Sakta men säkert börjar jag dock att inreda tvåan! Med visionen om att jag Alice ska kunna bo här permanent om ca 3 månader!!! Det känns helt galet, konstigt men ändå så himla skönt! Jag tänkte att vi skulle ta ett "boendesnack" här snart. För det är ett ytterst aktuellt ämne i mitt liv och jag antar att många av er känner samma sak!

Men det jag tänkte skriva var hur svårt det är att inreda! Jag har börjat lite smått i mitt sovrum nu, tänker nog hålla det ganska vitt, har lite idéer som jag tänkte genomföra men vill samtidigt verkligen (som jag tjötat om innan låta min lägenhet VÄXA FRAM, det är charmen. Men ikea ska nog hjälpa mig lösa någon form av bas! Har du några bra inredningstips?? skriv gärna 

Påsktider

Nu är det påsktider! Förmodligen det mest älskade dagarna på hela året av barn eller bara allmänna godisälskare. Nu drog jag direkt alla barn över en kam som godisälskare, classic naivt misstag. Men men, jag har ingen direkt bild av påsken mer än att man som liten letat påskägg och pysslade väldigt väldigt mycket. Vi har iof alltid pysslat en hel del hemma men påsk var alltid roligast! I år blir det inget godis för min del, men det blir nog lite pyssel och framför allt några dagar ute i skärgården. jag har ledigt från kliniken fredag - tisdag pga röda dagar! THANK U. Så jag tänkte ta mitt pick och pack och åka med familjen till landet. Men jag har tänkt lite på dehär med påsk, påskbord är ju verkligen det bortglömda julbordet, lillasystern, det som inte riktigt nådde fram. Jag känner mig definitivt redo för lite förnyelse. Därför har jag samlat ihop tre bra tips och roliga påskidéer. 

 

TIPS 1 Det första handlar faktiskt om pyssel. INGEN ÄR FÖR GAMMAL FÖR ATT PYSSLA. Varesig du sitter med dina kompisar, dina syskon eller din hund. Alla kan pyssla, ta fram kreativiteten i dig. Om du är runt 16, 17, 18! Extra viktigt!! Vi ska växa upp så snabbt idag, agera 25 när vi egentligen har massor av tid kvar att vara små. Ta fram lite färger och några ägg och måla lite! Gör det till en riktigt mysig pyssel-eftermiddag! 

TIPS 2 Förnya påskbordet lite! Om det nu är så att ni äter något speciellt över påsk, tänk lite nytt! Pröva att röra runt lite på bordet. Någon som är bra på mat är min kära vän Linn. Här har hon gjort sin egen påsktwist! mer sånt tipsar jag er om att testa! 

TIPS 3 Påskägget behöver inte innehålla godis. Och framför allt inte bara ges till barn. Tänk dig att få ett påskägg med en rolig tjänst i? (20min massage/en fika med mig) Tänk dig att ge bort ett påskägg med 20 saker du älskar med påskäggets mottagare? Ta påsk som ett tillfälle att hitta på något extra till någon. Gå tillbaka och gör dehär med tips 1! 

Ha en mysig påskhelg mina fina 

Jag har DIY:AT HELA MIN GARDEROB

Jag har ju flyttat ut till en litet hus bredvid vårat hus, kilsgårdsettan som jag kallar den innehåller två rum en hall och ett badrum. I rummet längst in bestämde jag mig för att göra om den tomma ytan till garderob. Dehär skulle funka på ett villkor, att mamma fick ha kvar sin verkstad på ena sidan, jag satt och grubblade ett tag på hur jag skulle uppnå en mysig känsla som speglar resten av rummet..

Kom fram till att plocka på mig lite brädor från biltema, måla dom svarta och skruva upp dom på väggen, resten har jag låtit kläderna göra.
Min ide var att mina kläder och väskor skulle skapa själva garderoben, inte så mycket lådor och fack här och där.. det har vi redan sätt!!

För mammas verkstad tog jag några gamla gardiner och hängde för, som ett långt skynke, lite som en mjuk vägg! Jag är inte klar härinne men nu börjar det likna något! Jag har även kopplat en högtalare så att min musik som spelas i rummet ska spelas inne i "garderoben". På kvällar när det blir stjärnklart kan man öppna dörrarna och ligga mitt på golvet, lyssna på musik, kolla på stjärnorna.          

                 

Jag älskar verkligen att fixa hemma, skapa, designa och finna lösningar, göra riktigt snyggt av ingenting.

TIPS Ett av mina absolut bästa tips är just att rama av rum med tyg! Du kan på så sätt lätt "gömma undan" Eller kanske framhäva? 

DIY flygande sängbord

I somras när jag hyrde lägenhet i Berlin så blev jag himla inspirerad utav lägenhetens ägare! Hon hade använt sig av lastpallar till i stort sätt allt! Och då slog det mig! Jag ska göra ett eget sängbord av en! Jag har alltid haft lite problem med sängbord, jag finner aldrig någon ro i att ha något bredvid sängen, det blir aldrig bra... Därför fixade jag rep, gick ut och letade upp en lastpall som låg och skräpade på ett bygge nära och började såga. Vill du inte/kan du inte fästa den i taket så finns det andra vägar du kan gå! T.ex. köpa fyra st hjul och ha ett riktigt lågt bord... Eller hitta andra laspallar och stapla, pröva dig fram!

Såhär gör du ditt eget flygande sängbord
Du behöver
En lastpall
En såg
Fyra rep

Surningsfäste 4 st 
Takkrok 2 st
Plugg/takbalk vid tur!  
Skruvar 
Sandpapper

 Själva sängbordet
Börja med att såga ut din lastpall i en lämplig storlek. Ingen tumstock eller sånt skit behövs här! Ögonmåtta hela vägen ut, då blir det som personligast! Torka av lastpallen och slipa till kanterna, se till att slipa bort det vassa! Resten är snyggt att låta vara kvar! Skruva fast fyra stycken surningsfäste (sök google) i lastpallen för att kunna fästa repen nertill! Här behövs heller inga mått, kör på öga!

Fästa i taket 
Den ända reglen som finns här är att du inte skruvar direkt i gipstak! Då lär skruven åka ut innan du ens fäst bordet... Här har du två alternativ!
1.Använd dig av en plugg för att fästa skruv i gipstak! 2. KNACKA och hitta balken! Takbalken klarar av en skruv, och den karar även av tyngden som blir utav sängbordet! Då behövs ingen plugg! Fäst två stycken takkrokar i valfri storlek oxh design i taket och knyt repen! Knyt även repen nertill! Sen är det bara att börja lägga på valfritt sägbordstjafs! Super enkelt! Roligt, billigt och eget! Repen ska klippas av upptill, de saknas bara lite svart tejp innan jag kan klippa av det!

Upp