aliceglassel

5 heta tips i höst

Nu kommer hösten! Jag vill gråta för att det betyder no more spontana uteserveringskvällar och inga fler snygga kjolar med lätta skor till.. Men jag vill också le för att visionen ang. höst är ju frisk luft, löv i 1500 olika kulörer, höstjackor och en riktigt riktigt mysig halsduk! Men det är inte bara miljön och mode som ändras, många tar sina första steg in i depression till hösten... Eller tar ett steg tillbaka in i depressionen. Därför kommer dehär inlägget inte handla om mode eller snygga höstfärger utan om 5 heta tips för dig som precis som mig har lätt för att bli lite deppig.

 

1. Gå på bio Jag vet inte hur det är med dig men jag går nästan aldrig på bio längre! Det blir bara inte av, känns inte värt när man kan kolla på allting via internet nu.. Men att boka en bio i höstmörkret är någonting som verkligen kan lysa upp en kväll. Dels så får du komma bort i ca 1 och en halv timme, bara tänka på filmens handling, kanske följa med i någon annans liv ett tag, släppa ditt? Vissa kanske känner att det är lite dyrt när det finns film hemma, men det är ju en hel upplevelse. Ta det för vad det är och gör en mysig helkväll av det!! Bomba med bio i höst!

2. Utflykter Utflykter Utflykter Nu är det perfekt väder för en riktigt mysig utflykt! Det bästa med utflykter är att du sätter budgeten! En dag på skansen bland djuren, eller bara en mysig höstpromenad längst djurgården och fram till rosendal! Fika på vägen eller packa en riktigt bra matsäck och ta med en stor filt! Är du bosatt i Stockholm så har du hur många lyxiga alternativ som helst! Vasaparken är underbar för en förmiddagspicknick!

3. TeaTime Alla gillar inte te, det förstår jag. Men att sätta sig ner någongång under dagen med en kopp med något varmt är väldigt avkopplande. Jag har väldigt svårt att tillexempel släppa ifrån mig mobil, dator eller tv.. Men i höst ska jag åtminstone försöka ge mig själv 20 minuter, där jag sitter med en kopp te och kanske läser en bok, tidning eller bara pratar med någon. Jag har gått och blivit helt förälskad i ett te som heter "TIC TOCK"  i smaken vanilla Chai. ÅHH alltså den är så god! Gillar man inte te finns det varm nyponsoppa, blåbärssoppa eller varför inte en kopp varm choklad? 

4. Hitta en podd Jag har aldrig varit en poddmännsiska riktigt, har väl alltid varit lite för rastlös för att lyssna på människor som bara pratar.. Men i måndags hittade jag faktiskt inte ganska rolig podd. " I nöd och lust" av Petra Tungården och Lina Olsson. Den pendlar mellan att vara riktigt rolig och ibland för töntig, Ibland känns det överdrivet och jag identifierar mig verkligen inte med det som sägs men med kan vara skönt att bara koppla av och lyssna på någon annans babbel ett tag. Jättebra träning för kroppen att bara lyssna. Inte röra inte se, bara lyssna. Hitta din podd! (tips, finns massa bra poddar på SR.SE) 

5. Sov För mycket sömn är inte bra till hösten eftersom att vissa anser att man blir mer ledsen av att ligga och sova. Svaret är Ja, kanske om du sover bort hela dagarna! Men under natten finns det inget viktigare än att få sova. Sov länge! Pröva att skippa den sista timmen med datorn ikväll! Och vänd dig om och vila. Vila ögonen, låt kroppen ta in alla intryck från dagen.. Det är inget som processas på några fjuttiga timmar! MER SÖMN = BÄTTRE DAGAR 

 

Sen är det ju så att alla har bättre och sämre dagar, jag säger inte att jag tycker att alla borde dämpa sina känslor.  Utan snarare att känna att det finns små roliga saker att se fram emot även om just idag känns ganska tråkig. Hamna inte i ett trist och grått höstmönster, gör det som på film, övervinn det med spontanitet..

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas