aliceglassel

Let's talk about Sex

Godmorgon hörrni! Nu är det redan Onsdag, dagarna går så himla fort och jag vet helt ärligt inte riktigt vad jag gör med alla dagar??? När jag tydligen inte går i skolan och inte heller lyckas plugga.. Nej det ska jag faktiskt ändra på! Idag jobbar jag vid fyra och innan dess ska jag skriva lite på en svenska uppsats. Men anledningen till varför jag tänkte skriva lite här idag var inte för att berätta om mitt kaos till liv utan jag tänkte prata lite om sex idag! Vissa kanske kommer känna sig himla obekväma och andra kanske riktigt nyfikna... Ska vi få reda på något snuskigt om Alice sexliv?? Svaret är nej. Däremot vill jag bara prata lite om ämnet! 

 

Det första jag vill prata om är att förlora oskulden. Det var inte rosor och fjärilar på någon äng direkt.. De vanligaste frågorna som poppar upp när det kommer till att förlora oskulden är; Kommer det göra ont? Är jag sen med att förlora min oskuld? Vad ska jag göra när jag ligger där?  

Nu önskar att jag var någon form av panelperson som hade klyftiga svar på allting! Men för det första, Alldeles för mycket sex idag hämtas ifrån porrindustrin! Där ofta den ena partnern ska lära sig vara dominant och den andra skrika hit och stöna dit... Jag ska erkänna jag kollade på porr innan jag hade sex första gången för att jag trodde att jag skulle lära mig hur det gick till., Veta hur det ska hanteras när man ligger där. Problemet med porr är att det är så scensatt, de flesta du ser är skådespelare som jobbar utifrån ett manus, olika scener klipps ihop och ibland läggs ljud på. Jag vill inte få er att hata porr nu för det är helt normalt att kolla på och kan vara en inspiration för dig. Men ibland kan det kännas svårt att leva upp till porr och då vill jag bara prata om varför, för att det är inte samlag, det är scensatt sex. Mina första gånger jag hade sex så gjorde jag ett vad jag tror är jättevanligt misstag! Jag glömde att ha sex med NÅGON. Allt för många unga idag som har sex med en partner glömmer att det faktiskt är ett samspel! Jag tror verkligen att det viktigaste och ända man bör veta innan man har sex med någon annan är att du är att ni gör det tillsammans.. Porrindustrin tenderar att förstöra det lite, då den ofta visar stereotypa bilder av könen, det blir inget samspel det blir en garanterat tråkigare och oskön variation av en porrscen.. Det finns ju såklart massor av olika sorters porr men majoriteten har på något sätt fastnat vid snopp i vagina in och ut.. Och det är den sortens porr jag pratar om. 

Men tillbaka till alla oskuldsfrågor, det jag verkligen önskar att någon hade sagt till mig innan jag förlorade oskulden var att jag inte skulle förvänta mig något. Att få ut någonting av sex med en partner tar tid. Att bli "bra på sex" kräver att man testar sig fram.. Det är så flummigt på något sätt det är som om många förväntar sig att  något så hemlighetsfullt och tabubelagt ämne skulle man behöva vara så bra på dag 1. Det funkar inte så. En annan intressant sak är att när jag säger "vara bra på sex" så tänkte i allafall jag direkt på att man ska kunna tillfredsställa sin partner... När jag egentligen i första hand menar att man ska kunna tillfredsställa sig själv.. Allt för ofta tenderar det att handla om att han ska komma sen är det äntligen klart! Jag tror att det är anledningen till att det vanligtvis är så att killar vill ha mer sex än tjejer! Jag säger vanligtvis för att jag själv hört många många av mina kompisar beskriva att det egentligen inte är så sugna på att ha sex. Det är verkligen klart att det är så? Klart att man inte vill ligga där och jobba ärslet av sig när man själv får höra ett stön och sen ett "jag kom"". Så var det inget mer med det. 

Ett av mina andra "problem" eller misstag jag länge har gjort är att jag skämts över min kropp. Jag har alltid känt mig lite obekväm, ska någon annan se mig helt naken? Det som jag själv knappt vågar göra? Jag som undviker det för att slippa, ska jag nu dela med mig av det?? Alltså jag tror verkligen att sexuellt umgänge funkar som bäst när båda är avslappnade nog att våga "dela med sig av sina kroppar" Jag hade tillexempel aldrig sex när det var ljust ute för att jag var rädd att han skulle se mig för mycket... Det kommer dels från mitt dåliga självförtroende men också från PORR. Jag trodde verkligen att sex bara kunde utföras bra om man hade den kropp som visades på porr. Jag hade så fel, alla ser ju helt olika ut och det är det som är det fina. Ett tips om du är som jag är att kolla dig i spegeln, i dagsljus, spritt språngande naken... Har du verkligen gjort det någongång? 

 

Här kommer mina bästa sextips: 

1. Våga ha sex när det är ljust ute så att du faktiskt kan se din partner. 

2. Lek inte tysta leken, att veta vad den andra exakt vill och behöver genom att titta den i ögonen som stänga igen munnen funkar aldrig? Jo, kanske i porr men dehär är riktiga livet. Prata er fram, vägled varandra, herregud ni är ju där för varandra inte för någon typ av kapplöpningsrace. 

3. Kramas mera, nu tänker du som läser va? Alice har slagigt i huvudet kramas, är vi åtta eller.. Men nej, de är faktiskt så att att en omfamning på 20 sek ökar gemenskapshormonet och frigör ämnet oxytocin i din kropp som bland annat kan hjälpa till att minska stress och kan göra dig lyckligare.

4. Testa er fram, sex är olika för alla! Det är verkligen ingen höjdare att försöka upprätthålla någon form av stereotypisk bild av hur sex med partner ska vara. Litar ni på varandra så pröva på, vad är det värsta som kan hända? Det är inte skönt.. 

5. Ha BARA sex om du vill det. Det låter förjävla klyschigt och himla typiskt att jag skulle ha med det som ett tips men det är det absolut viktigaste när det kommer till allt inom ämnet. Sex ska du aldrig ha för att du känner dig lite tvungen.. Nej, nej nej nej! 

 

Hoppla vad tycker ni om denhär typen av inlägg? Är jag ute på hal is eller är det skönt att läsa om någon annans klumpiga vardagsliv? Jag tror verkligen att det är viktigt att dela med sig av sånt här för att det är himla vanligt att må dåligt eller nojja över det,  speciellt i våran ålder. Jag är omsagt ingen expert som ni säkert märker, men jag kan känna att det gör det ännu mer trovärdigt. Kommentera gärna om va du tycker om denhär typen av inlägg! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas