aliceglassel

Ang. skolan

Jag tror inte att någon i sista året på gymnasiet skulle säga emot mig när jag säger att dessa veckor är vidriga! "Slutspurten" tenderar alltid att bli himla stressig. Jag har verkligen kört ner mig i pluggandet det senaste dagarna. Något som jag fascineras över är hur mycket jag har fått gjort.. Tänk om jag hade orkat kämpa såhär mycket från dag 1 jag slutade gå till skollokalerna?? Va mycket jag hade kunnat få gjort.. Åh andra sidan så hoppade jag ju av av en anledning haha.. 

Jag har pluggat och jobbat de senaste dagarna, och nu ska jag berätta något riktigt skojigt... OM allt går som planerat så kommer jag på fredag efter klockan 11 att vara klar med hela min skolgång HELA MIN SKOLGÅNG?! Jag vågar inte ta ut något i förskott men det är helt flummigt... Och jag måste ge mig själv en klapp på axeln för att jag trots min frånvaro HELA våren kan gå ut skolan? Jag behöver inte komvuxa jag behöver inte läsa om kurser. Tack 17 åriga Alice för att du kämpade i skolan.. 

 

Vad händer sen? 

Jag har aldrig orkat tänka tanken på vad som ska hända efter skolan, det har aldrig funnits på min karta att jag skulle ha ett liv som inte innehöll massa måsten, sena stressfyllda kvällar med plugg och tröstglass, roliga samtal och gratis luncher? Nu slår det mig lite att det kommer komma ett liv efter, det blir verklighet... Vafan ska jag göra med mitt liv? Det finns två stycken sätt att ställa sig den frågan på, i höstas ställde jag den mer som en fråga om vafan jag ska leva för.. Men nu, nu ställer jag den lite mer nyfiket, det är ju jättespännande, jag har ett liv att utforma precis som Jag vill?

Min psykolog sa en gång till mig att jag behöver lära mig att leva nu, inte imorgon, inte att tänka på vad som ska hända om en vecka utan att leva nu, hon tipsade mig om att pröva att känna hur det känns att gå på marken, räkna röda föremål påväg till bussen och försöka att stimulera hjärnan så mycket som det bara går på att leva nu. Jag tror verkligen att min konstanta hets i kroppen beror på att jag så länge nu har tänkt att jag vill börja leva när jag slutar skolan. Att gå ut skolan har konstigt nog varit den största motivationen att fortsätta kämpa i mitt liv. Vissa reser till andra sidan jorden andra sover och en del kanske hoppar på ett nytt pluggtåg? Vem vet, jag kan göra precis vad jag vill?? Jag fick just ett jobberbjudande att jobba natt i en vecka, det kan jag ta nu.. för jag har ju ingen tid att passa på dagarna? Underbart!

 Men nu ska jag plugga lite mer.. Haha, för det är inte slut ännu..

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas