aliceglassel

Vad gör du med din envishet?

Det är ganska komiskt. Antingen så handlar blogginläggen om träningstips, hälsotips eller kläder som är inköpta. Jag gör också så, för det är så vårt samhälle ser ut, men det är ganska komiskt. Även om jag kände mig motiverad när jag gick upp så går det snabbt över efter en timme på sociala medier. Då handlar peppen mer om att nå orimliga mål. Bara en tanke.  

Mitt första dagliga möte på ca två veckor gick relativt bra. Vi pratade lite kring mängd och hur lätt det är att falla tillbaka till gamla vanor när man "ger sig ut på egen hand" Vilket det verkligen VERKLIGEN är. Sen pratade vi faktiskt om en ganska intressant grej, min envishet. Jag har ända sen liten varit otroligt envis. Det kan handla om allt, jag tar år och dagar på mig att ge upp på något som jag verkligen vill. Dehär är en förhållandevis superbra egenskap, OM den riktar sig åt rätt håll. Min envishet har nämligen tenderat att rikta in sig och måla in mina tankar i ett hörn. Jag har till exempel väldigt svårt att följa ett matschema. Dels för att det är jobbigt när man inte är van men också för att någon trampar på min integritet och jag backar direkt, ingen kan ju säga till mig vad jag ska göra, jag bestämmer själv. <--Problem Jag tror verkligen att det är jätteviktigt för varje envis individ att jobba med att vända det till att motivera sig till att ta vara på egenskapen och använda den till någonting bra. Tänk om jag skulle vara lika fokuserad på att strunta i allt skitsnack och motivera mig till att plugga och tycka om mig själv lika mycket som jag kämpar emot mig själv.. 

Hur envis är du och vad gör du med din envishet? Testa någondag! Låt din partner / kompis eller förälder ta kontrollen be den boka in en aktivitet, välja ut en tröja på morgonen eller kanske bara vilken film ni ska se. Hur bra är du egentligen på att släppa kontrollen och hur envis blir du? 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas