aliceglassel

DIY flygande sängbord

I somras när jag hyrde lägenhet i Berlin så blev jag himla inspirerad utav lägenhetens ägare! Hon hade använt sig av lastpallar till i stort sätt allt! Och då slog det mig! Jag ska göra ett eget sängbord av en! Jag har alltid haft lite problem med sängbord, jag finner aldrig någon ro i att ha något bredvid sängen, det blir aldrig bra... Därför fixade jag rep, gick ut och letade upp en lastpall som låg och skräpade på ett bygge nära och började såga. Vill du inte/kan du inte fästa den i taket så finns det andra vägar du kan gå! T.ex. köpa fyra st hjul och ha ett riktigt lågt bord... Eller hitta andra laspallar och stapla, pröva dig fram!

Såhär gör du ditt eget flygande sängbord
Du behöver
En lastpall
En såg
Fyra rep

Surningsfäste 4 st 
Takkrok 2 st
Plugg/takbalk vid tur!  
Skruvar 
Sandpapper

 Själva sängbordet
Börja med att såga ut din lastpall i en lämplig storlek. Ingen tumstock eller sånt skit behövs här! Ögonmåtta hela vägen ut, då blir det som personligast! Torka av lastpallen och slipa till kanterna, se till att slipa bort det vassa! Resten är snyggt att låta vara kvar! Skruva fast fyra stycken surningsfäste (sök google) i lastpallen för att kunna fästa repen nertill! Här behövs heller inga mått, kör på öga!

Fästa i taket 
Den ända reglen som finns här är att du inte skruvar direkt i gipstak! Då lär skruven åka ut innan du ens fäst bordet... Här har du två alternativ!
1.Använd dig av en plugg för att fästa skruv i gipstak! 2. KNACKA och hitta balken! Takbalken klarar av en skruv, och den karar även av tyngden som blir utav sängbordet! Då behövs ingen plugg! Fäst två stycken takkrokar i valfri storlek oxh design i taket och knyt repen! Knyt även repen nertill! Sen är det bara att börja lägga på valfritt sägbordstjafs! Super enkelt! Roligt, billigt och eget! Repen ska klippas av upptill, de saknas bara lite svart tejp innan jag kan klippa av det!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas